steunzolen Sint-lievens-houtem zolen Sint-lievens-houtem

Bij voetproblemen of problemen met het bewegingsmechanisme kunnen corrigerende zolen een oplossing bieden. Deze zolen brengen uw lichaam terug in balans.

Steunzolen - corrigerende zolen

Steunzolen zijn een essentieel hulpmiddel bij voetproblemen, waarbij ze specifieke aandoeningen zoals platvoeten, hielspoor, en overpronatie kunnen verlichten. 

Bovendien bieden ze ondersteuning om pijn in de knieën, heupen of rug te verminderen, en kunnen ze een actieve levensstijl bevorderen door blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Op maat gemaakte steunzolen kunnen een wereld van verschil maken, daarom is het raadzaam om bij klachten een gesprek aan te gaan over de voordelen ervan.

 

Werkwijze

Onze benadering begint altijd met een grondige ganganalyse, waarbij we jouw specifieke behoeften nauwkeurig in kaart brengen. 

Dit omvat een uitgebreid vraaggesprek, biomechanische testen, een klinisch onderzoek, stapanalyse en drukmeting. Door deze resultaten samen te voegen, krijgen we een goed beeld van wat jouw voeten nodig hebben.

 
Voetzolen - podologische zolen - voet met zolen - zolen passen - Podologie Stéphanie Van Wesepoel - diabetesscreening - ganganalyse & biomechanisch onderzoek - voetklachten - voetzorg - terugbetaling podologie - contact

Klachten

Voetskelet - vrouw die uitleg geeft - Podologie Stéphanie Van Wesepoel - diabetesscreening - ganganalyse & biomechanisch onderzoek - voetklachten - voetzorg - terugbetaling podologie - contact

Steunzolen kunnen helpen bij diverse klachten zoals: 

  • kniepijn
  • platvoeten
  • overpronatie
  • voorvoetpijn
  • scoliose 
  • hielspoor

Voor meer informatie over mogelijke klachten, verwijzen we naar onze podoloog Sint-lievens-houtem pagina.

 

Steunzolen voor kinderen

Naast volwassenen kunnen ook kinderen enorm profiteren van steunzolen, vooral tijdens groeifases waarin de ontwikkeling van voeten en benen nog volop bezig is. Ze kunnen helpen bij het voorkomen of corrigeren van veelvoorkomende problemen, zoals platvoeten, overpronatie en houdingsproblemen. Het is van groot belang dat de zolen nauwkeurig worden afgestemd op de behoeften van het kind. Daarom nodigen we ouders uit om langs te komen en de individuele situatie van hun kind te bespreken, waarbij we professioneel advies bieden.

 
Voeten - Logo voeten - Podologie Stéphanie Van Wesepoel - diabetesscreening - ganganalyse & biomechanisch onderzoek - voetklachten - voetzorg - terugbetaling podologie - contact

Veelgestelde vragen:

Heb ik een voorschrift van de arts nodig voor mijn steunzolen? Voor kinderen is een voorschrift vereist, maar voor volwassenen meestal niet, tenzij voor sommige mutualiteiten die terugbetaling eisen.

 

Zijn er aparte steunzolen voor sport en dagelijks gebruik?

Je mag de steunzolen voor dagelijks gebruik ook gebruiken voor het sporten. Als je heel veel sport kan je altijd overwegen om een 2de paar te laten maken. Zo hoef je niet steeds te wisselen.

 

Kan ik zelf de kleur van mijn steunzolen kiezen?

Wij werken met een basiskleur zwart.

 

Hoe lang duurt het voordat mijn steunzolen klaar zijn?

Normaal zijn de steunzolen na een weekje klaar.

 

Zullen steunzolen al mijn problemen oplossen?

Hoewel ze vaak klachten verminderen of oplossen, kan in sommige gevallen aanvullende behandeling door een kinesist nodig zijn. Raadpleeg altijd een arts of specialist.

 

Hoe wordt bepaald welke soort steunzolen ik nodig heb?

Soorten steunzolen.

 

Hoe worden mijn steunzolen gemaakt?

Podologische zolen worden individueel op maat gemaakt. We beginnen met het nemen van een afdruk en maken vervolgens een 3D-scan. Met gespecialiseerde software ontwerpen we de zool, die in onze praktijk wordt vervaardigd.

 

Hoe moet ik mijn steunzolen dragen? In de meeste gevallen kunnen de zolen in gewone schoenen worden gedragen, zolang er voldoende ruimte is. Schoenen met uitneembare binnenzolen zijn ideaal, vooral schoenen met veters.

Hoe moet ik mijn steunzolen onderhouden?

Laat ze om de 2 jaar controleren, bij intensief gebruik kunnen ze worden bijgewerkt of vervangen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden door ze af te spoelen onder de kraan. Laat deze niet drogen op de verwarming, deze materie kan op die manier vervormen.

 

Worden mijn steunzolen terugbetaald door de mutualiteit?

Ja er wordt een deel terugbetaald door de meeste mutualiteiten.

 

Hoeveel uur per dag moet ik mijn steunzolen dragen?

Begin langzaam en laat je voeten wennen aan de correctie. Draag ze de eerste dag maar een paar uur en verleng dit geleidelijk. Na 2 à 3 weken zijn je voeten eraan gewend.