podoloog-Wichelen-podologe-Wichelen
Voor alle ongemak aan je voeten kun je bij Podologie Van Wesepoel terecht. Zowel voor nagelzorg en eeltzorg, siliconentherapie, ingegroeide nagels, als nagelbeugels helpen wij jou als podologe graag verder.
Wat is podologie?
Wist je dat Podos het Griekse woord voor voet is?
Een podoloog is iemand die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van voeten!
Dus als je last hebt van je voeten, of het nu gaat om pijn, evenwichtsproblemen of specifieke aandoeningen zoals hielspoor of ingegroeide teennagels, dan is een podoloog dé persoon die je kan helpen.
Wij kijken naar hoe je loopt en staat, en kunnen advies geven of behandelingen voorstellen die je voeten en alle bovenliggend gewrichten weer blij maken.
Onze praktijk is gelegen in Wichelen.
Je kunt bij ons terecht als je last hebt van:
Kniepijn (vaak bij kinderen): De pijn situeert zich dit net onder de knie. Oorzaken kunnen vaak gevonden worden in het snel groeien van uw kind. We gaan op zoek naar de juiste schoen en bekijken of een corrigerende zool pijnverlichting kan geven.
Pijn tijdens het sporten aan gewrichten of pezen: er zijn veel variaties op deze pijnklachten. We gaan eerst op zoek naar de juiste oorzaak zodat we de pijn gericht kunnen behandelen.Vak werken we samen met andere therapeuten of artsen (kinesitherapeut, osteopaat, etc.)
Stekende of doffe pijn in de voorvoet: vaak een gevolg van doorzakking van het dwarse voetgewelf. Een pijnklacht die op verschillende leeftijden kan optreden. Mits correct schoenadvies en eventueel corrigerende zolen, kan dit verholpen worden.
Beenlengteverschil: wanneer een verschil in lengte van de benen een verkeerde stand in de lage rug en/ of het bekken heeft veroorzaakt, kan correctie van dit lengteverschil nuttig zijn.
Scoliose: de pijnklachten ontstaan vaak door een verschil in het bekken maar door middel van correctie in de zool kunnen we pijnklachten vermijden.
Hielspoor: deze pijnlijke aandoening waarbij er een botuitgroei onder het hielbeen is, ontstaat vaak door overbelasting.
Ingegroeide teennagels: de rand van je nagel groeit in de huid van je teen wat pijn en soms infecties kan veroorzaken.
Hamertenen: een vervorming waarbij een of meer van je kleine tenen gebogen staan, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.
Eelt en likdoorns: deze verharde huidlagen kunnen ontstaan door druk of wrijving en zijn vaak pijnlijk.
Diabetische voetproblemen: zonder goede zorg kan deze diagnose voor ernstige problemen zorgen.
Voetbalans en looppatroon problemen: door een analyse en correctie van hoe je loopt, kan pijn in de voeten, knieën, heupen of rug verminderd worden
Ons doel is om jouw klachten te verminderen en te verhelpen en we geven jou voldoende adviezen mee om nieuwe klachten te voorkomen.
Hoe gaan we te werk?
Ganganalyse
We starten altijd met een ganganalyse (stapanalyse / loopanalyse) wanneer je pijn ervaart in bijvoorbeeld de voeten, knieën, heupen en rug.
Een ganganalyse omvat:
- Een vraaggesprek: we vragen goed door naar jouw klachten en proberen al eventuele oorzakelijke verbanden te leggen.
- Biomechanische testen
- Een klinisch onderzoek van de voet(en)
- Een stap- of loopanalyse met behulp van videobeelden
- Drukmeting: met behulp van een drukplaat gaan we na of er een duidelijk verband is tussen de pijnklacht en de drukverdeling..
- Schoeninspectie
Onze oplossingen
Als er een duidelijke link is tussen de klachten en de resultaten van de ganganalyse, kunnen we kiezen voor op maat gemaakte steunzolen en/of schoenadvies.
Steunzolen
De zolen zijn corrigerend en worden op maat gemaakt aan de hand van een 3D-scan van de voet. Deze zolen worden vervaardigd in ons atelier in de praktijk in Serskamp. Na ongeveer zes weken wordt een controle uitgevoerd om te zien of de zolen optimaal werken.
Schoenadvies
Bij elk onderzoek geven we schoenadvies. Dit kan gaan over het kopen van loopschoenen of sportschoenen, maar ook over dagelijkse schoenen of werkschoenen. Ook voor kinderen is schoenadvies van belang.
Kinderen
Kinderen vanaf 5 à 6 jaar kunnen bij ons terecht voor een gang- of stapanalyse. Tijdens dit onderzoek bekijken we of het nodig is om met zolen te starten. Ouders melden hun kinderen vaak aan met klachten zoals platvoeten, naar binnen stappen, doorgezakte voetboog, pijn aan de knie (rond 10-15 jaar), pijn aan de achillespees, pijn aan de kuit, of sport specifieke klachten.
Je bent van harte welkom om jouw kind vrijblijvend te laten screenen voor sport- en schoenadvies.